BOLTS




Saturday, December 22, 2007

٭
آقای ب و نقد سازنده
-------------------
آقای ب اصولا طرفدار نقد سازنده است. ایشان فکر می کند که باید در اثر نقد، نقد شونده و یا خواننده نقد چیزی یاد بگیرند.
برای همین نکاتی را که در باره چیدمان میز و چیدمان بشقاب در نقد رستوران هتل ارگ جدید بم گفته بود، به شکل عملی توضیح می دهد.
به این ترتیب خیال آن آقای انانیموسی هم که نگران وضعیت همسر آقای ب بود راحت می شود و به درجات هنرمندی ایشان پی می برد.

آقای ب چند روز پیش، خسته وبی حوصله از سر کار به خانه برگشت و با این منظره روبرو شد :


( البته گمان بد نبریدها، داخل آن گیلاسها نسکافه بود، کمی رنگش پریده بود، یک کمی گاز هم داشت، درود بر رازمیک)

آقای ب اصولا چیدمان ساده را دوست دارد. آقای ب شیفته سادگی و نظم است.
و البته صحنه نامبرده پس از حضور آقای ب به شکل زیر در آمد :


همانطور که می بینید، هیچ چیز اضافه ای سر میز نیست. میز غذا مثل یک صحن عبادت است، وجود اشیا اضافه سر میز باعث انحراف توجه از غذا می شود. هیچ آشپز هنرمندی حاضر نیست هنرش را با قراردادن اشیا بدردنخور تحت شعاع قرار بدهد.

در مورد چیدمان بشقاب و علاقه آقای ب به تکه های رنگ درشت هم در آن نوشته چیزی بود، بشقاب مورد علاقه آقای ب این شکلی است :


البته آقای ب باید اعتراف کند که دوست دارد بشقابش کمی خلوت تر باشد. آقای ب کلا به کیفیت غذا اهمیت می دهد نه به کمیت آن. برای همین هم هست که با کباب 70 سانتی متری و پیتزا ساعتی و امثال آن مشکل بنیادی دارد. آقای ب البته باید بگوید که بهتر بود که بشقاب سرو این غذا، مربع سفید بزرگی می بود، اما بشقاب این شکلی در منزل آقای ب نبود.

باید توجه داشت که نتیجه صرف غذا چندان زیبا نیست. حتی زیباترین چیدمان ها هم پس از صرف غذا به این شکل در می آیند :


و بنابر این لازم است که خیلی سریع میز غذا جمع شده و دسر به جای آن قرار داده شود.
رستوران هایی که ظرف غذا را همانطور جلوی میهمانشان رها می کنند، کلا هیچ چیزی از سرو غذا نمی فهمند.
بعضی رستوران ها فکر می کنند که جمع کردن میز غذا به معنی این است که مهمان را مجبور کنند که رستوران را ترک کند و برای همین تا وقتی که میهمان خودش اشاره نکرده است، میز را جمع نمی کنند. حال آنکه روش درست رفتار در این زمینه آن است که ظرفهای غذا را جمع کنند، و بعد سفارش دسر را بگیرند. یک رستوران خوب می تواند حتی بدون آنکه سفارش بگیرد، برای میهمانش یک فنجان چای بیاورد.

به هر حال، بعد از جمع کردن میز غذا، نوبت به میز دسر است.
میز دسر می تواند خیلی مختصر چیده شود چرا که فرض بر این است که میهمان، غذا خورده و سیر شده است، در نتیجه تنها مقدار کمی دسر ( معمولا شامل مواد شیرین) صرف خواهد کرد.
میز دسر در شام کذایی منزل آقای ب یک همچین شکلی داشت :



آقای ب شیفته سادگی است. شیفته آثار هنری ای که راست می روند سراغ اصل مطلب. آقای ب از تزئینات بی خودی متنفر است.
برای همین هم هست که برخی از آثاز هنری، اعم از شعر و موسیقی و فیلم و غیره حالش را بد می کند، گاهی آقای ب از آهنگساز می پرسد : ببینم این حرف رو قبلا یکبار نزده بودی؟
و گاهی از فیلمساز می پرسد : خوب حالا نمی شد این دو کلام حرف رو در یک سکانس کوتاه 2 دقیقه ای می زدی و انقدر ما را معطل نمی کردی؟

Labels:




Comments:
اون سمت راستیا چیه؟ لبو؟ سوسیس؟ مردم از فضولی. در ضمن بهتره منظره بعد از غذا خوردن رو حذف کنی. به کسی چه مربوطه که شما ته بشقابتون رو هم لیس می زنین؟؟
 
لبو است.
محتویات ظرف عبارت است از فیله ماهی شیر، اسفناج پخته، لبو و سیب زمینی.

در مورد عکس بعد از غذا اتفاقا مخصوصا آنرا گذاشتم : می خواستم یادآوری کنم که ظرفهای کثیفی که بعد از غذا می بینیم، همان ظرفهای خوشگلی هستند که قبلش می دیدیم.
همیشه با این مسئله مشکل داشته ام، از بچگی وقتی که ظرفهای جمع شده روی ظرفشویی را می دیدم حالم به هم می خورد. و هربار البته با خودم می گفتم که این ظرفها، همانهایی هستند که نیم ساعت پیش انقدر با اشتها به آنها نگاه می کردم.
 
بشقاب سفید چهار گوش بدون طرح و البته بزرگ تر که بدون کاستن از مقدار غذا، بشقاب و نتیجتن میز را خلوت تر و چشم نواز تر کند، جایگزینی چند برش هویج به جای اسفناج و البته حذف آن گلدان کم رنگ یا جایگزینی آن با گزینه ای کمی شارپ تر، این میز را برای من دوست داشتنی تر می کرد.
 
Post a Comment

........................................................................................

Home